Oktober 2017

”OPRÅB – Har Ajstrup en Borgerforening efter kommende Generalforsamling??”

                                                                  Ajstrup oktober 2017.

 

Kære medlemmer af Ajstrup Borgerforening.

 

Jeg kom til at tænke på en historie jeg engang blev fortalt. Historien handlede om en by hvor alle levede i fred og fradragelighed med hinanden. Alle var gode til at hjælpe hinanden og se efter andres boliger hvis nogen skulle på ferie eller rejse væk i en længere periode. Der var liv i byen, cykelforretning, købmand, foderstof og andre erhvervsdrivende som gjorde det ganske godt. Man støttede hinanden og alt var fred og idyl – selv på en regnvejrsdag. Borgerforeningen var det lokale initiativ og det lokale samlingspunkt når der skulle ske noget ekstraordinært og værnes om sammenholdet i byen, for der var ikke mange fritidstilbud når folk kom hjem fra skole og arbejde. Tiden skulle gå med et eller andet, så det gav god mening at mødes og lave noget i borgerforeningen som gjorde borgerne stolte af at være en del af byen. Her mødtes man og snakkede om løst og fast, deltog i mange forskellige arrangementer hvor børnene også fandt nye kammeratskaber og alle i byen gav en skilling til fællesskabet for at der kunne blive til vedligehold af forsamlingshuset, til fastelavnstønden og andet.

 

Denne historie kunne godt lyde som vores borgerforening i Ajstrup. Jeg syntes vi har en god og harmonisk by hvor man bl.a. kan gå til madlavning, vi holder banko den 1. søndag i advent, med efterfølgende juletræstænding med glögg, æbleskiver og sodavand efter juletræet er blevet tændt til tonerne af en julesalme. Fastelavn holder vi for børnene og der er et separat initiativ hvor der afholdes fællesspisning 2-3 gange om året. Derudover holder vi Sct. Hans hvor der er god opbakning med hygge og god snak, og derudover lejer vi huset ud så meget vi kan. Borgerforeningen har ligeledes været en indgangsportal da jeg flyttede til området og har taget godt imod mig, og det er jeg stadig taknemmelig over.

 

Alt dette er jo fantastisk og rigtig godt så længe der er en bestyrelse som tovholder på alle disse arrangementer og aktiviteter, som jo ikke arrangere sig selv, samt udlejning af huset og hvad det medfører. Der bliver lagt mange kræfter i for at det skal lykkes, og der bliver brugt meget tid på det, så økonomien kan hænge sammen.

 

Deltagelse i Bestyrelsen i Borgerforeningen er frivilligt arbejde og derfor kan man ikke tvinges til at sidde i Borgerforeningens bestyrelse. Det har desværre resulteret i at vi kun sidder 3 i bestyrelsen og en suppleant. Vi har Thomas N. Nielsen som næstformand, Kim Pedersen som menigt medlem og Svend Erik Pedersen som suppleant. Jeg selv har posten som Formand, Kasserer og sekretær (menigt medlem)

 

Vi er alle på valg til foråret, da vi har været nødsaget til at se bort fra den 2-årige valgperiode grundet manglende interesse i deltagelse i bestyrelsen. Alle fra bestyrelsen har meldt deres afgang til kommende Generalforsamlingen i foråret 2018.

 

Derfor vil jeg høre på beskeden vis, om der er nogen der vil træde til, og køre bestyrelsen videre – Der skal etableres en helt ny bestyrelse – helst i alt 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter.

 

7 personer i alt.

 

Jeg vil gerne hvis I vil tænke over om Ajstrup stadig er berettiget en borgerforening, og om I kunne tænke jer at blive medlem i bestyrelsen?  Eller, om Borgerforeningens tid er forbi for bysamfund på vores størrelse, da alle har travlt med deres pressede hverdag med krævende og lange arbejdstider, børnenes fritidsinteresser og ikke mindst alle de fantastiske tilbud i fjernsynet som jo også har fjernet ensomheden som man fik forløsning for i byens fællesskab før i tiden.

 

Folk vil nok stadig hjælpe hinanden og bevare den ånd som byen har haft igennem generationer, men kræver det en Borgerforening?

 

Hvis ikke der kan etableres en ny bestyrelse til generalforsamlingen 2018, må det være tegn på at borgerforeningen ikke skal fortsætte. Hvis det bliver tilfældet, vil jeg kontakte borgerforeningen i Tylstrup og høre om vi kan ligge os under dem ligesom Brændskov har gjort det for nogle år siden. Valget falder naturligt på Tylstrup da de hører under Ajstrup Sogn.

 

Giv endelig lyd hvis du er interesseret i bestyrelsesarbejdet. Jeg    træffes på telefon 20 12 92 33 eller pr mail                     michael@quercus-group.com  

 

MVH

 

Michael Rottbøll

 

Formand for Ajstrup Borgerforening.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.07 | 08:58

Hej Mai-Brit
Det kan du godt. Huset er ledigt.
Du må gerne skrive til mig på mail michael@quercus-group.com eller ringe på 20129233 for yderligere koordinering.

...
06.07 | 11:21

Hej vil høre om vi kan leje huset den 21-7 til kaffe efter begravlses

...
12.01 | 14:41

Hej
Jeg vil gerne høre om der er muligt at leje hus d 2-5 2021 til konfirmation
Mvh Lene nielsen
Tlf 62652036

...
10.11 | 20:02

Mobil diskotek Vi køre til Norg
Kun 2000 kr For en hel aften
Alle fester du kan lave din USB din musik
Du kan få dig feste på græsplads vi har strøm med fra m&m

...
Du kan lide denne side